Frissített formanyomtatványok és új kitöltési útmutatók a védjegyek nemzetközi lajstromozásához

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a védjegyek nemzetközi lajstromozásáról szóló Madridi Megállapodáshoz és az ahhoz kapcsolódó Jegyzőkönyvhöz kapcsolódó Közös Végrehajtási Szabályzat (a továbbiakban: Közös Végrehajtási Szabályzat) szabályainak megfelelően elkészített, nemzetközi védjegybejelentést szolgáló formanyomtatványok és változásfeljegyzés iránti kérelmek frissítésre kerültek. Az aktualizált bejelentési nyomtatványon felül új kitöltési útmutatók is elérhetőek a leggyakrabban használt formanyomtatványokhoz a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) weboldalán. 

A formanyomtatványokon bevezetett főbb változások a következők:

-  a nyomtatványok a továbbiakban nem tartalmaznak fedőlapot;

- a formanyomtatványok egyes mezőinek kiemelése, ahol a bejelentőknek és a jogosultaknak mindenképpen szükséges a megfelelő információt feltüntetniük;

- összhangban a Közös Végrehajtási Szabályzat 2021. február 1-jén hatályba lépő szabályával, amely kötelezővé teszi az e-mail cím feltüntetését, a továbbiakban a formanyomtatványokon külön hely áll rendelkezésre, hogy valamennyi bejelentő, jogosult, illetve képviselő feltüntesse a saját elektronikus levelezési címét;

- a formanyomtatványok új pótlappal egészültek ki annak tisztázása érdekében, hogy több bejelentő vagy több új jogosultra vonatkozó információ esetén azokat hogyan szükséges feltüntetni.

Az új kitöltési útmutatók segítségül szolgálnak az ügyfeleknek a formanyomtatványok szabályos kitöltéséhez. Az útmutatók jelenleg angol nyelven, a 10 leggyakrabban használt formanyomtatványhoz érhetők el (MM2, MM4, MM5, MM6, MM7, MM8, MM9, MM10, MM11, MM12), de hamarosan francia és spanyol nyelven is megtalálhatóak lesznek a WIPO oldalán.

2021/01/14