DESIGN HÉT 2015 – Sajtóközlemény


 

HOME SWEET HOME

A Design Hét Budapest 2015 az otthonok világába invitál

Budapest, 2015. szeptember 24. ... A ma esti ünnepélyes megnyitóval kezdődik az idén szeptember 25. és október 4. között zajló Design Hét Budapest. A hazai design szakma egészét megmozgató, széles közönséget vonzó eseménysor 2015-ben az átalakult, felgyorsult, technológiával áthatott világunkban újra felfedezett és újra központi szerepet kapó otthont állítja a fókuszba. A helyet, amelyben
az érzelmek, az emlékek, a személyes tárgyak dominálnak, és amely számtalan ötletes módon képes lefordítani az élettér elemeivé az új tényezőket. A tárgyainkban láthatatlanul, de mindenütt jelenlévő technológia, mely lehetővé teszi az otthoni munkavégzést, és helyettünk gondolkodó tárgyakkal ajándékoz meg bennünket, a távoli országok stílusait, anyagait integráló lakberendezési stílusok, az egyénnel szemben
a közösséget előnyben részesítő gondolkodásmód hozzáértő designerek keze alatt mind számtalan formában tárgyiasul, és teszi otthonunkat
a 21. századi ember életének középpontjává.

 

A 12. Design Hét Budapest HOME SWEET HOME nyitókiállítása különleges helyszínen és szakmai közegben tekinthető meg. Az Iparművészeti Múzeum varázslatos tere ad ugyanis helyet a hazai design szakma legrangosabb elismeréseihez, a Magyar Formatervezési Díjhoz és a Design Management Díjhoz kapcsolódó, valamint a Design Hét Budapest idei spanyol díszvendég programjai sorában kiemelt szerepet játszó, Kollektív képzelet – Ibero-amerikai designbiennálé (BID14) bemutató utazó kiállításnak is. Ez utóbbi a kétévente Madridban megrendezésre kerülő Ibero-amerikai Designbiennálé legutóbbi kiadásából nyújt áttekintést. A Budapestre érkező vándorkiállítás mintegy 120 alkotás segítségével kíván metszetet nyújtani; a válogatásban különös hangsúlyt kap a fenntarthatóság, az innováció és a társadalmi tudatosság. Mindhárom tárlat 2015. szeptember 25-től egészen november 15-ig látogatható.
 

A BID14 utazó kiállítást egy rangos nemzetközi zsűri, a BID Tanácsadó Testületének, a DIMAD-nak az elnöksége állította össze.

Szintén az Iparművészeti Múzeumban tekinthető meg a Tapas spanyol gasztro-design kiállítás, mely három fő témakörön – Konyha, Asztal, Étel – keresztül, számos humoros, látványos, ötletes, professzionális designtárgyon keresztül illusztrálja étel és design összefonódását. A tárlat finissage rendezvénye a Design Hét Budapest keretében zajlik.

A Tapas kiállítás kurátora Juli Capella, szervezője az Acción Cultural Espanola (AC/E)..
 

HOME SWEET HOME kiállítás

Az elsősorban a hazai designszcéna szereplőinek munkáiból válogató tárlat a nagyközönség és a szakma számára egyaránt befogadható, inspiráló módon azt vizsgálja, hogy az utóbbi évek gondolkodásmódját szerte a világon döntő módon meghatározó fogalmak, mint a globalizáció, a technológiai forradalom, a környezetvédelem, a közösségi gazdaság hogyan öltenek testet tárgyakban. Hogyan szivárog be az otthonunkba
a világ, hogyan válik mikrokörnyezetünk
a társadalom tükrévé, és hogyan inspirálják a tervezőket a történelem nagy változásai?

A kiállítás kurátora Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője. A installációt Tóth Tímea tervezte, az arculatot José Tábori-Simon készítette.
 

A HOME SWEET HOME kiállítás 2015. szeptember 25. és november 15. között látogatható az Iparművészeti Múzeumban (1091 Budapest, Üllői út 33-37.), hétfő kivételével minden nap 10:00 és 18:00 óra között.
designhet.hu/2015/program/home-sweet-home

designhet.hu     facebook.com/budapestdesignweek

instagram.com/budapestdesignweek     twitter.com/BudDesignWeek
 

DESIGN HÉT BUDAPEST 2015

A 12. alkalommal megrendezésre kerülő Design Hét Budapest idén szeptember 25. és október 4. között zajlik. A fesztivál védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács, együttműködő partnere a Design Terminál, szervezője pedig a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség.

További információ a média számára:
Fábics Natália, Design Hét Budapest, kommunikáció. pr [169] designhet [961] hu, +36 30/924 42 24
 

Tervező: Jaime Alvarez Sobreviela
Cég: Mr. Kat
Tárgy neve: Calaveras de Paracas

 

 

 

Tervező: Álvaro Catalán de Ocón
Cég: Estudio Álvaro Catalán de Ocón
Tárgy neve: PET Lamp

 

 

2015/09/21