Graduation Projects pályázat

A Graduation Projects idén is meghirdetésre került – a visegrádi országok design diploma seregszemléje, melyet a lengyel Zamek Cieszyn koordinál, a kezdeményezésnek a Magyar Formatervezési Tanács is szakmai partnere. Az idei Graduation Projects felhívásra október 31-éig várják a diplomapályázatok beérkezését formatervezés és grafika kategóriában.

A projekt a Visegrádi Együttműködés országainak a formatervezés, illetve a tervezőgrafika területén diplomázó hallgatóinak éves seregszemléje, mely először 2003-ban került megrendezésre. Aktuális évi BA és MA diplomával pályázhatnak a fiatal tervezők, rövid leírás és 10 kép elektronikus benyújtásával. A pályázatokat két fordulóban értékeli a nemzetközi bírálóbizottság, a két kategória, a formatervezés és a grafika diplomamunkáit két külön szakbizottság értékeli.

A kiválasztott projektek a Zamek Cieszyn 14. éves születésnapi szakmai rendezvényén kerülnek a figyelem középpontjába, majd nemzetközi kiállítás keretében mutatkozhatnak be az Európai Design Fesztivál alatt Varsóban, 2019 júniusában.

A 2017. évi diplomaválogatásba tíz magyar tervező került be diplomaprojektjével. Bízunk benne, hogy az idei mezőnyben is sok magyar diplomamunkával találkozhatunk!

További részletek, pályázati feltételek: https://www.graduationprojects.eu/news/80.

2018/10/25