Start UP Guide LIVE – Hogyan éljünk együtt az inflációval?

Szakmai rendezvény kreatívipari vállalkozásoknak és abban gondolkodó tervezőknek

Budapest, 2022. április 29. – Mit jelent az infláció? Milyen módon hat a vásárlók viselkedésére? Hogyan reagáljunk rá a vállalkozásunkban? Mennyire kell újratervezni, árazni? Milyen banki vagy fintech megoldások segíthetnek mindebben? Mit kezdhetünk a meglévő forintjainkkal? Ezekre a kérdésekre keresi a választ május 3-án kedden 17-20 óra között a Budapest Design Week társszervezésében megvalósuló Start Up Guide LIVE szakmai webinár.

 

A Start Up Guide LIVE szakmai rendezvénysorozat tavaszi online eseménye folyamán Szenes Gábor házigazda szakértő vendégeivel az infláció témáját járja körbe. A beszélgetések három tematikus blokkban, három frappáns kérdésfelvetéssel az elmúlt fél évben történt gazdasági változásokat elemzik és a megszokott módon mutatják be a kreatívipari kkv-k számára is adaptálható megoldási javaslatokat a vállalkozáson belül felmerülő, kapcsolódó problémák megoldására.

 

Az esemény során az alábbi kérdésekre keresi a választ az esemény házigazdája és meghívott szakértői.

 

STARTUP GUIDE LIVE 2022

MI AZ AZ INFLÁCIÓ, ÉS HOGYAN ÉLHETÜNK EGYÜTT VELE?

2022. május 3., kedd 17:00 – 20:00 óra

 

TÉMÁK

  • Mi az az infláció? – Miért fontos, hogy mi hajtja az inflációt? / Mit lehet kezdeni vele? / Miben tér el a termelői és a fogyasztói árindex?
  • Mi történik infláció esetén a piacon? – Hogyan viselkedik a fogyasztó? / Olcsóbból vesz többet? – helyettesítő termékek / Mi az a strandinfláció? / Mi változik a fogyasztói kosárban? / Mi történik a beszerzési láncokkal?
  • Mi történik a cégben? – Vállalati pénzügyek infláció idején – Hogyan változhat a költségszerkezet? / Mit kezdjünk a meglévő forintunkkal? – treasure szerződések / likviditási kérdések / pénzügyi – fintech megoldások.

 

MEGHÍVOTT SZAKÉRTŐK

  • Dr. Kolozsi Pál Péter igazgató / Magyar Nemzeti Bank
  • Kozák Ákos társalapító-igazgató / Egyensúly Intézet
  • Kristó Zoltán ügyvezető / Riport Applications
  • Madár István vezető elemző / Portfolio 
  • Sándorfi Balázs alapító-ügyvezető / Bankmonitor
  • Suppán Márton alapító-főszerkesztő / Fintech.hu

 

 

START UP GUIDE

A Magyar Formatervezési Tanács kiemelten sikeres projektjei közé tartozó Start Up Guide egy online elérhető, bárki által szabadon letölthető, évente frissített, és kifejezetten a kreatívipari mikrovállalkozások igényeire szabott kiadvány. 2019-ben a projekt a Budapest Design Week társszervezésében elevenedett meg először, és Szenes Gábor alapító felvezetésével és moderálásával, Start Up Guide Live néven a fesztivál immáron hagyományosan megrendezett vállalkozásfejlesztési programjává vált.

 

 

A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Részletes program és regisztrációs felület

https://kreativipar.startupguide.hu/live/
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_IvIDaHBWQnaAyoUSY_KnXg

 

Esemény

https://www.facebook.com/events/381617080536134

 

Info

https://www.facebook.com/startupguidehu

https://www.facebook.com/budapestdesignweek

2022/04/29